24:31.87N 76:47.79W

SV Indira
Freek & Willeke
Mon 13 May 2013 18:29
Maandag 13 mei 2013

Gisteren hebben we uitgebreid Warderick Wells bekeken. We hebben alle korte wandelingen aan elkaar geplakt en zijn zo het hele eiland rondgewandeld. Onderweg hebben we ook nog gesnorkeld en uiteindelijk zijn we ruim acht uur op pad. Het was de moeite waard, zowel onder als boven water.

Vandaag gaan we door naar Shroud Cay. Er staat erg weinig wind en dat betekent dat we eindelijk de spinaker eens kunnen (durven?) te hijsen. Dat is een licht weer zeil dat we in Nederland op marktplaats hebben gekocht, maar tot nu toe hadden we geen kans gezien om te kijken of het nu echt de goede maat was. Niet handig om dat met te veel wind uit te testen en op de oceaan is bij weinig wind de deining vaak een spelbreker. Hier op de Exuma bank hebben we echter geen deining en vrij snel staat de spinaker erop. Gelukkig, de juiste maat en met 5 knopen ware wind lukt het toch nog om 3 knopen te lopen.

Eenmaal voor anker bij Shroud Cay gaat het schaduwdoek er snel op. De wind is nu helemaal verdwenen en het is verschrikkelijk heet. Ik ga maar het water in om het onderwaterschip verder vrij te maken van aangroei. Als het aan het eind van de middag iets is afgekoeld, gaan we al peddelend een mangrove rivier verkennen. Duidelijk een kraamkamer voor het leven in zee; we zien zelfs drie kleine haaien hier rondzwemmen...waarschijnlijk aan het wachten tot ze groot genoeg zijn dat ze niet meer het risico lopen door hun soortgenoten te worden opgegeten.