18:27.12N 64:42.89W

SV Indira
Freek & Willeke
Thu 28 Mar 2013 18:33
Vanmorgen rustig aan gedaan en nog heerlijk genoten van onze ankerplek achter het rif in Cam Bay. De catamarans die hier liggen (een viertal) gaan al vroeg weg zijn en daarmee wordt het plekje nog mooier. Charter catamarans hebben namelijk heel veel luxe apparaten aan boord. Vast heel fijn, maar al die apparaten vragen dus stroom. Daarbij hebben charter catamarans geen zonnepanelen of dergelijke en dus gaat de motor regelmatig aan om stroom op te wekken. Wij genieten echter graag van onze ankerplek zonder geronk van een motor.

Om half elf gaan wij ook ankerop. We varen nog langs Brewers Bay aan de noordkust Tortola, maar we waren er al bang voor... te veel northerly ground swell. Dat betekent dat de deining deze baai binnen rolt. Niet alleen zou dat een rollerige lunch plek betekenen, maar door de deining wordt het water ook wat zanderig. Hierdoor is het water 'onleesbaar'; koraalhoofden zijn niet meer als dusdanig te herkennen en als we zelfs op vijf meter diepte de bodem nog niet zien, haken we af. We varen door naar Little Jost van Dyke waar we het anker uitgooien. We hebben een perfecte plek net op een ondiepe plek en de rest van de middag bekijken we met veel plezier naar alle boten die ook proberen een ondiepe plek te vinden. Ook roeien we nog even naar het strand waar ik nog de cactussen trotseer voor een mooie foto van Sandy Spit, terwijl Willeke bekijkt of er onder water nog iets te zien is.