14:04.63N 60:56.88W

SV Indira
Freek & Willeke
Thu 10 Jan 2013 20:23
WE ZIJN ER!

Donderdag om 13.45 zijn we afgemeerd in Rodney Bay, Saint Lucia. De laatste vier nachten waren uiteindelijk nog uitdagend. Iedere nacht wel squalls met veel wind (30-38 knopen). De één na laatste nacht spande de kroon; de hele nacht squall na squall, het was buiten nat en guur weer. Natuurlijk was er ook net deze laatste nachten nauwelijks meer maan aanwezig waardoor de nachten heel donker waren.

Inmiddels hebben we echter al wat op land rondgelopen en lijkt de oversteek alweer een tijd geleden. We liggen nu een paar nachtjes in de marina om alles weer op orde te krijgen en gaan daarna ankeren voor wat klusjes. Daarna cruisen! Eerst dit eiland bekijken en daarna de neus richting het noorden en langzaam omhoog hoppen.

Eindstanden van de oversteek: 2849 zeemijl gevaren in 21 dagen, 5 uur en 45 minuten. Een gemiddelde snelheid van 5,6 knopen en de motor heeft in totaal 33 uur gedraaid.