38:39.15N 27:12.98W

SV Indira
Freek & Willeke
Mon 1 Jul 2013 10:35
Op zaterdag hebben we Sao Jorge met een auto verkend. Wederom een prachtig eiland; net als eigenlijk alle eilanden heeft Sao Jorge weer een eigen stijl. Hoge kliffen met aan de onderkant her en der kleine dorpen. Verder weinig echte bergen, maar wel heel heuvelachtig. Ook de mensen op het eiland hebben duidelijk een eigen identiteit en het leven lijkt hier iets ruiger te zijn dan op de eilanden die we tot nu toe bezochten.

Een nadeel van de Azoren zijn soms wel de beperkte wandelingen. Vaak zijn de officiële wandelingen slechts routes van A naar B. Geen probleem als er een goed openbaar vervoer zou zijn, maar dat is er nauwelijks. Zo rijdt er op Faial één bus per dag op doordeweekse dagen; uitstappen betekent dus dat je met de taxi terug zal moeten. En met een huurauto moet je je beperken tot de wandelingen die je wel terug leiden naar het startpunt.

Niet altijd ideaal dus. Aangezien we vermoeden dat Velas op Sao Jorge op zondag verder ook niet heel levendig zal zijn, besluiten we dan ook na één dag verder te varen. Het is een lange dagtocht, dus om 6 uur s'ochtends gaat de wekker al, zodat we met het eerste licht kunnen vertrekken. Het merendeel moet helaas op de motor, maar de laatste drie uur kunnen we opkruisen naar Angra do Heroismo waar we iets na vijven aankomen. Het begint hier al direct gezellig als de Gaia hier nog blijkt te liggen en niet veel later zitten we samen met de Gaia aan de borrel aan boord van de Sparkling Too.

Dit eiland is wat groter en de komende dagen gebruiken we om het eiland te verkennen, weer wat uit te rusten en wat bootklussen op te pakken. Ook zullen we langzaamaan uitkijken naar een weather window richting Europa. Als dat lang op zich laat wachten dan varen we nog door naar Sao Miguel, maar anders beginnen we bijna aan de laatste lange oversteek. Onze bestemming laten we dan afhangen van het weer. Een oversteek richting Noord Spanje en Biscay is de afgelopen weken echter steeds erg ongunstig en dit lijkt nog niet te veranderen. Het lijkt er dus steeds meer op dat we onze laatste maand in Ierland zullen doorbrengen en straks lekker aan de whiskey kunnen.

Ps. Een heugelijk feit afgelopen tocht, we hebben inmiddels meer dan 10.000 zeemijl afgelegd.