51:14.03N 02:55.38E

SV Indira
Freek & Willeke
Tue 20 Aug 2013 20:05
Vandaag een lange dagtocht naar Oostende. Gisteren werden we al door een Franse helikopter gespot onder de Engelse kust en de Franse douanecontroles zijn berucht. Wij zitten vandaag heel even in Franse wateren, maar het is blijkbaar te ver uit de route, want we worden niet meer lastig gevallen. Verder een weinig enerverende tocht; het is lekker weer, maar er staat ook geen zucht wind. Na elf uur motoren komen we aan in Oostende. Het kost nog even moeite om een ligplaats te vinden. Midden in de haven lopen we vast, maar aan de buitenkant vinden we wel een plek die diep genoeg is.

Het is weer even wennen; zoveel Nederlandse boten bij elkaar. Ook dachten we in Ierland en Engeland weer even dat we een grote boot hebben (de Engelse havenmeester op de Yealm refereerde aan onze boot zelfs als die 'big blue yacht'). Maar Nederlanders houden van groot en hier behoren we weer tot de middelmaat...blijkbaar gaat het nog niet zo slecht in Nederland.