46:09.11N 19:08.38W

SV Indira
Freek & Willeke
Sat 20 Jul 2013 07:08
De voortgang is tot nu toe goed. Het weer was de eerste dagen ook nog lekker en donderdag kunnen we zelfs nog in de kuip een douche nemen. Daarna wordt het snel slechter. Een lage druk gebied zorgt ervoor dat we op vrijdag echt hondenweer hebben. Laaghangende bewolking, behoorlijk wat wind en veel regen. De laatste keer dat we zulk slecht weer hadden was in de laatste week van de oversteek naar de Carieb. Voornaamste verschil; het is nu met 19 graden een stuk frisser. Gelukkig levert al die narigheid ook een voordeel op; we zetten een nieuw etmaalrecord van 168 mijl.
 
Zoals het er naar uitziet, zullen we deze afstand niet meer evenaren. Vandaag staat er nog wel wind, maar daarna lijken er een paar windstille dagen te volgen. Hopelijk zien we de zon dan ook weer eens.
 
COG: 43
SOG: 6,1
Weer: volledig bewolkt, WNW 4-5
Zeil: grootzeil 1 rif en kluiver 1 rif