37:07.50N 08:37.20W

SV Indira
Freek & Willeke
Wed 31 Oct 2012 15:25
Vandaag naar Alvor gevaren. Het riviertje op lopen we vrij snel vast. Op zich niets vreemds hier, want de zandbanken verschuiven hier nogal en zolang je bij opkomend tijd vastloopt is er niets aan de hand.

Wij zitten echter net vast op een plek waar de vloedstroom ons verder de bank opduwt; oeps foutje! Dus bijboot in het water en tweede anker uit de bakskist. Op het moment dat we dit anker in de bijboot willen leggen, zien we echter zeiljacht Sark de rivier afvaren.

Ze vinden het geen probleem om ons even los te trekken en bij de tweede poging drijven wij weer. Helaas zijn de zandbanken in de rivier inmiddels grotendeels onder water gelopen. We varen vandaag niet verder naar het dorpje. Met een iets beschadigd ego ankeren we bij de ingang van de rivier. Wel een mooi plekje.