13:58.17N 49:20.65W

SV Indira
Freek & Willeke
Sat 5 Jan 2013 19:08
En we zijn alweer in week 3 aanbeland; nog steeds niets anders dan water om ons heen. Het is ook weer aanmerkelijk ruwer; de passaatwind staat stevig door met kracht 5/6 en zou de komende dagen misschien nog iets toenemen.
 
De squalls blijven ons de afgelopen dagen hardnekkig lastig vallen en worden ook steeds groter. Het zijn grote, donkere wolkenmassa’s die ons van achteren besluipen, de wind neemt over het algemeen nog iets toe en draait wat, voordat het met bakken uit de lucht komt vallen. Enige voordeel; de zoutkorst aan boord van de eerste anderhalve week is volledig weggespoeld. We kunnen weer iets vastpakken zonder dat we dan de handen vol met zout hebben.
 
De aankomstdatum blijft spannend. Willeke gaat al uit van 11 januari, zelf hoop ik nog op 10 januari. Alles zal afhangen van de wind. Nu varen we recht op St. Lucia/Martinique af met driemaal gereefd grootzeil aan bakboord en kluiver deels uitgeboomd aan stuurboord. Maar een kleine winddraaiing is voldoende om te zorgen dat we die rechte lijn niet meer kunnen varen.
 
Voor de statistieken week 2:
- Gemeten windsnelheden:    4 – 27 knopen
- Afgelegde afstand: 905 zeemijl
- Gemiddelde snelheid: 5,3 knoop
- Aantal andere schepen: 1 koopvaardijschip
- Aantal gevangen vissen: 1 dorado, ruim voldoende voor 3 dagen vis
- Status groente/fruit: 3 kiwi’s, 1 sinaasappel, 1 citroen en 1 limoen weg moeten gooien. Verder houdt alles het redelijk goed uit; de bodem van de vers voorraad komt wel in zicht, maar voor week 3 zou het nog voldoende moeten zijn. Yoghurtjes zijn helaas wel op;-(
- Overige: Het is met name een lange zit; bij tijden saai en soms vervelend met die squalls. Besef van tijd is ook weg. Normaal heb je het in deze tijd druk met kerstdiner, daarna de jaarwisseling en vervolgens weer de nieuwjaarsborrels en iedereen die weer op het werk verschijnt. Voor ons niets van dit alles; iedere dag verloopt hetzelfde en glijdt voorbij.