17:55.92N 66:14.36W

SV Indira
Freek & Willeke
Thu 11 Apr 2013 16:36
Vandaag weer eens een langere tocht van ruim 40 mijl. Het is plat voor de wind, dus direct na het verlaten van de ankerplek wordt de kluiver uitgeboomd aan bakboord en het grootzeil wordt met een bulletalie vastgezet aan stuurboord. In de buurt van Punta Tuna (klinkt veelbelovend) is het raak, de vislijn ratelt als een dolle. Terwijl Willeke de kluiver wegrolt, zet ik geleidelijk de rem op de vislijn. Als de lijn bijna op is, zet ik de rem er echt volledig op. De hengel buigt even en dan is de kracht eraf. Weg vis, weg haak! Gelukkig is de lijn gebroken ergens aan het eind en slepen we nu ongeveer 250 meter vislijn achter ons die ik weer rustig binnen kan halen.
Met een nieuwe haak vangen we uiteindelijk toch nog een vis. Maar wederom een barrracuda en die gaat dus weer de zee in.

Na 40 mijl komen we aan bij Bahia de Jobos. Het is een mangrove baai met veel zogenaamde hurricane holes. Er staat ook wat industrie in de buurt, maar vrij gemakkelijk vinden we tussen de mangrovebossen een mooi plekje waar ons uitzicht hier niet door bedorven wordt.