33:16.04N 62:54.20W

SV Indira
Freek & Willeke
Mon 3 Jun 2013 11:09
Gisteren rond drie uur vertrokken uit St. George en inmiddels 17 uur onderweg richting de Azoren. We hopen er een week of twee over te doen, maar condities zijn hier minder stabiel en windstiltes vrijwel onvermijdbaar. Gisteren in ieder geval weer de diesel- en watertanks afgetopt, hoewel dit nog wel erg veel tijd in beslag nam. De lokale loodsboot had net voor ons bedacht dat hij wilde tanken. En daar gaat heel veel diesel in.
 
We varen nu achteraan van een clubje boten die allemaal gebruik willen maken van dit weather window. Opvallend veel Nederlandse boten, want er zijn er gisteren 6 vertrokken. En met het vorige weather window van donderdag waren er ook al 4 boten vertrokken. Al die nederlandse boten zorgde wel voor gezellige borrels de afgelopen week. Verder hebben we het eiland met de bus verkend en zijn zo naar Hamilton en de Dockyards gegaan. In de buurt van St. George hebben we ook nog voor de laatste keer mooi kunnen snorkelen. Watertemperatuur was met 23 graden wel duidelijk lager en na afloop stonden we beiden te rillen in het zonnetje.
 
Inmiddels is de watertemperatuur al weer verder gezakt naar 22 graden. Windkracht 3/4 is wel lekker, alleen vannacht ook regen en ook nu is het erg grijs.