29:23.72N 71:46.69W

SV Indira
Freek & Willeke
Thu 23 May 2013 11:58
Donderdag 23 mei 2013, 07.30EST - COG:55 SOG:7,4 Weer: SE5, 2/8 bewolking Zeil: gr.zeil 1 rif/kotter/gereefde kluiver
 
Inmiddels bijna drie etmalen onderweg richting Bermuda. Hadden eigenlijk Eleuthera nog wat verder willen bekijken, maar er leek een goed weather window te zijn en dat wilden we niet missen. Tot nu toe stelt het weer ook niet teleur. We varen tot nu toe steeds tussen halve wind en aan de wind en dan doet ons schip het goed. Gisteren in 24 uur 163 mijl door het water afgelegd. Beetje frustrerend dat we tot nu toe met name tegenstroom hebben gehad en over de grond dus slechts 145 mijl hadden afgelegd. Nog steeds een mooie afstand in 24 uur, maar we hadden liever die 18 mijl erbij gehad.
 
Leven aan boord was eerste dagen even wennen. Geen geschommel meer op ruime wind, maar een constante helling van 20 graden en een boot die af en toe in of op de golven klapt. Vannacht een trieste nacht; we moesten weer een trui aan. We wisten dat dat moment ging komen, maar is toch weer een teken dat we echt uit de tropen zijn. Sowieso helpt het weer daar goed bij, want tot nu toe veel bewolking gehad.
 
Verwachting is dat we zondag aankomen op Bermuda, maar blijft afwachten. De weersvoorspellingen vanaf zaterdag en verder veranderden tot nu toe dagelijks. We komen duidelijk in minder stabiele weerspatronen en gaan langzaamaan de invloed voelen van de lage druk gebieden die richting Europa trekken. En de trajecten van die lage druk gebieden zijn soms lastig te voorspellen.