49:57.46N 06:20.76W

SV Indira
Freek & Willeke
Wed 7 Aug 2013 19:00
Vanmorgen zijn we alweer vroeg op en na het ontbijt maken we een lange wandeling over St. Mary's. Een mooi eiland en ondanks de toch beperkte omvang nogal wat verschillende landschappen. Als we terugkomen in Hugh Town bedenk ik opeens dat we een beginnersfout hebben gemaakt...we hebben de bijboot aan het dinghydock vastgemaakt, maar er niet op gelet of we daar wel voldoende water hebben bij laag water. En inderdaad, onze bijboot ligt hoog en droog. Gelukkig is het water niet al te ver weg, dus we tillen de bijboot weer naar het water toe.

Na de lunch maken we ons weer rustig gereed voor wederom een heel kort tochtje van hemelsbreed nog geen 2 mijl naar New Grimsby Sound tussen Bryher en Tresco. We kunnen hier pas na drie uur naartoe aangezien er voor die tijd te weinig water staat. Maar als we eenmaal vertrokken zijn, liggen we binnen een uur alweer helemaal afgemeerd in New Grimsby Sound. Tijd genoeg dus om Bryher te verkennen. Duidelijk een eiland dat wat meer last heeft van weer en wind, want het aantal bomen is een stuk beperkter en de natuur oogt een stuk ruiger maar wel weer erg mooi.