28:28.05N 16:14.67W

SV Indira
Freek & Willeke
Wed 5 Dec 2012 21:25
Oeps, we liggen al bijna twee weken in Tenerife, maar volgens onze positie lagen we nog in Lanzarote. Internet verbinding is hier niet geweldig waardoor het er bij in was geschoten.

Helaas in eerste instantie redelijk wat regendagen hier gehad waardoor we het eiland niet konden (wilden) verkennen en ook klussen niet echt opschoten. Maar de afgelopen week hebben we alsnog Tenerife uitgebreid verkend. Conclusie; een pracht eiland waar we eigenlijk veel te weinig tijd voor hebben. Het grootzeil had onderweg hiernaar toe ook wat schade opgelopen waarvoor een zeilmaker ingeschakeld moest worden.

Verder zijn we druk om de boot en met name de inventaris gereed te krijgen voor de oceaanoversteek. Een rechtstreekse oversteek naar de Carieb duurt zeker drie weken. Eventuele stops op de Kaap Verden of Gambia splitst deze oversteek in tweeën, maar qua voorraad is de keuze daar een stuk beperkter. Dus zoveel mogelijk inslaan hier en Tenerife is daar een uitermate geschikte plek voor.

De route blijft ook voor ons een verrassing. We overwegen nog steeds een stop op de Kaap Verden. Ook Gambia is theoretisch nog een optie, hoewel we gezien de tijd er waarschijnlijk niet aan ontkomen om hier een streep doorheen te zetten. Komende dagen nog de laatste boodschappen hier en de motor nog eens een grondige onderhoudsbeurt geven. Daarna waarschijnlijk nog naar La Palma of Gomera voordat we de Canarische Eilanden verlaten.