38:40.81N 28:12.18W

SV Indira
Freek & Willeke
Fri 28 Jun 2013 20:57
Na de beklimming van El Teide op de Canarische eilanden ruim een half jaar geleden kon de 2351m hoge Pico op de Azoren natuurlijk niet achterblijven. Ok, Willeke was daar iets minder van overtuigd maar makkelijk over te halen. Dus gisteren hebben we Pico beklommen. Gelukkig hoefden we niet van zeeniveau te beginnen, maar een beklimming van 1100 meter is nog steeds vermoeiend voor die verslapte bootspieren van ons.

De dag daarvoor hadden we de rest van het eiland Pico al verkend en dat was maar goed ook. Nadat we vanmorgen de gehuurde auto weer hadden terug gebracht, kwam een grote RIB ons melden dat ze vandaag in verband met de havenuitbreiding explosieven onder water tot ontploffing zouden brengen. Er werd ons geadviseerd binnen een half uur weg te zijn. De boot kon eventueel wel blijven liggen, maar dan moesten we toch minstens wel van boord. Eh...dan maar gewoon weg met de boot. Dat waren we toch al van plan, alleen het kopje koffie moesten we nu opeens onderweg nuttigen.

Pico was weer erg mooi en staat voorlopig na Flores op de tweede plaats. Faial was in dat opzicht net wat saaier. Nu zijn we aangekomen in Velas op Sao Jorge. We hebben nog overwogen om weer voor anker te gaan, maar hebben uiteindelijk gekozen voor het gemak van de jachthaven hier. Niet dat we hier echt rustig liggen. De deining komt hier behoorlijk binnen zetten, maar we kunnen nu wel gemakkelijk aan land voor de douches en om ook dit eiland weer te verkennen.