50:18.61N 04:03.26W

SV Indira
Freek & Willeke
Wed 14 Aug 2013 18:43
Ondanks dat het 's ochtend grijs en nat is, besluiten we toch te vertrekken. Rond negen uur gooien we los van de mooring. De wolken hangen nog geen 50 meter hoog, de luchtvochtigheid is 95%, het miezert en het zicht is slecht. Gelukkig wordt het al snel iets beter; de regen stopt, de wolken trekken iets omhoog en warempel drogen de kuipbanken langzaam op. En dan heb je opeens gewoon een mooie zeildag waarin we met een half windje, kracht vier, in volle vaart afstevenen op de volgende rivier, River Yealm.

We komen rond enen aan op de River Yealm en pikken daar een mooring op. 's Middags verkennen we de rivier met de bijboot, waarbij we nog een zeehond spotten, en wandelen ook nog even door het dorpje Newton Ferrers. Blij dat we vanochtend toch zijn verder gegaan, want ook dit is weer een erg mooie plek.