21:59.56N 24:50.22W

SV Indira
Freek & Willeke
Mon 24 Dec 2012 18:15
Het eerste stuk naar de Carieb varen we nog richting de Kaap Verden. Weliswaar niet de kortste route, maar wel sneller aangezien de rechtstreekse route vaak windstiltes of tegenwind kent. Na de eerste dagen hebben we echter de knoop moeten doorhakken. We gaan niet naar de Kaap Verden; wij zijn niet zo goed in bliksembezoeken en veel meer dan een week hebben we niet als we ook de Carieb nog uitgebreid willen verkennen. De koers is dus naar het westen verlegd naar de Carieb.
 
Tot nu toe prima condities. De eerste drie dagen oceaanzeilen volgens de foldertjes; onbewolkt, windkracht 3/4 en verse vis. Ok, die zeilbroek die we ‘s nachts nog aan moeten nemen we maar voor lief. De vierde dag , zoals voorspeld, windstilte. Uiteindelijk valt het ons nog mee en na 17 uur op de motor is er weer net voldoende wind om te zeilen. En inmiddels staat er weer een windkracht 4 en schijnt de zon nog steeds.
 
Komende dagen waarschijnlijker wat ruwer weer, dus de weersvoorspellingen maar weer eens bekijken. Voor iedereen verder fijne kerstdagen gewenst!