22:21.55N 72:59.14W

SV Indira
Freek & Willeke
Thu 25 Apr 2013 15:34
Gistermiddag (24 april) aangekomen in Abraham's Bay op Mayaguana, de Bahama's. Overdag hadden we tot twee keer toe beet, maar tot twee keer toe verloren we vis met aasje en al...geen verse vis dus helaas. De toegang tot deze baai was direct een goede test voor de rest van de Bahama's. Tussen de riffen door een smalle geul waar 2,4 meter water zou moeten staan, maar de verschillende kaarten zijn niet helemaal in overeenstemming met elkaar. Eye-ball navigation dus! Het verschil tussen 1,7 en 2,4 meter waterdiepte blijft knap lastig om te zien, maar we komen veilig binnen en gooien dan het anker uit in kraakhelder water. We hebben toch al heel wat helder water gezien, maar het kan blijkbaar altijd toch weer beter. Snorkelen naar ons anker is hier een makkie; ik zie het anker al vanaf twintig meter liggen.

Vandaag zijn we aan land geweest om in te klaren en onze cruising permit voor de Bahama's te regelen. Mayaguana behoort tot de 'outer islands' van de Bahama's en dat merken we. Geen café's, restaurants of toeristenwinkeltjes. Ook internet is er niet en als je een telefoontje wilt plegen, gaan de meesten naar het kantoor van de BTC, de Bahamas Telecommunications Company. De 260 bewoners van het eiland moeten het doen met de zogenaamde 'mailboat' die hier eens in de drie weken langs komt en een klein vliegveldje. Het eiland straalt dan ook totale rust uit en de dagelijkse beslommeringen in de wereld gaan totaal voorbij aan dit eiland. Toch zijn ze wel gewend aan cruisers; iedereen groet ons en ook vanuit de auto's wordt er vriendelijk naar ons gezwaaid. Een klein winkeltje wordt voor ons geopend zodat we nog wat etenswaren kunnen kopen. Hoewel we het eilandleven hier met eigen ogen zien, blijft het onvoorstelbaar hoe het is om hier je hele leven te wonen.

Willeke heeft sinds aankomst hier wat last van een buikgriepje, maar als dat zich verder koest houdt, hopen we morgen verder te gaan. Waarschijnlijk weer een nachttochtje, zodat we wat centraler in de Bahama's komen en daar dagtochten kunnen varen.