20:55.99N 31:02.77W

SV Indira
Freek & Willeke
Thu 27 Dec 2012 18:10
Zeilen vanaf windkracht 6 is meestal oncomfortabel, of je nu zeilt op het IJsselmeer, de Noordzee of de oceaan. Hoe komt het dat we dit stukje essentiële kennis toch blijkbaar iedere keer weer ‘vergeten’. Het waait namelijk best wel vaak windkracht 6; zo ook bij ons de afgelopen dagen. Samen met een stevige kruisdeining uit het noord-westen en vele squalls aan een sowieso bewolkte hemel zorgde dit voor een paar mindere dagen.
 
Maar goed, de eerste week zit erop:
- Gemeten windsnelheden:    0 – 33 knopen
- Afgelegde afstand: 963 zeemijl
- Gemiddelde snelheid: 5,7 knoop
- Aantal andere schepen: 0
- Aantal gevangen vissen: 1 dorado, waar we twee dagen van hebben kunnen eten. Een tweede wahoo (voor wel 4 dagen) kregen we tot naast de boot, waarna alsnog de lijn breekt...er werd hier midden op de oceaan even hardstondig gevloekt!
- Status groente/fruit: Tot nu toe 1,5 mandarijn en 1,5 kiwi weg moeten gooien. Vandaag gaat de laatste banaan op.
- Overige: 2 kleine walvissen (ong. 4 meter) zwemmen kortstondig naast de boot. Langer kunnen we genieten van een grote groep dolfijnen die een half uur rond de boot spelen.
 
Vandaag is het weer wat beter geworden; windkracht vijf en de zon schijnt. Qua afstand zitten we op een derde.