39:10.65N 30:34.53W

SV Indira
Freek & Willeke
Thu 20 Jun 2013 19:24
De dag van aankomst en de volgende ochtend waren in Flores nog grijs en koud, maar daaarna hebben we een paar prachtige dagen gehad. Naast wat kleine klussen, hebben we in de buurt van Lajes een mooie wandeling gemaakt langs de steile kliffen. Verder hebben we een dagje een auto gehuurd om de rest van het eiland te bekijken. En natuurlijk konden we ‘s avonds gezellig borrelen met de Mero en de Annalena die inmiddels ook binnen waren gekomen.
 
We zijn blij dat we Flores hebben aangedaan; een prachtig eiland zonder grootschalig toerisme. Als alle eilanden van de Azoren zo zijn, dan wordt het nog moeilijk hier weer weg te gaan. Het eilandje Corvo slaan we over en we zijn nu op weg naar Horta op Faial. Dit is weer een nachtje doorvaren en we verwachten morgenmiddag aan te komen. Helaas staat er erg weinig wind. Vanmiddag hebben we nog met de gennaker kunnen varen, maar nu is de wind teruggezakt tot 3/4 knopen en staat de motor aan. Dolfijnen zien we om de haverklap, maar de vis wil helaas niet bijten. Zo dus maar gewoon aan de worstjes.