18:20.59N 64:47.57W

SV Indira
Freek & Willeke
Fri 29 Mar 2013 20:53
We zijn in Amerika!!

Tegen elf uur zijn we ankerop gegaan bij Jost van Dyke en onder een dreigende lucht varen we naar St. John, de US Virgin Islands. Helaas blijft het niet alleen bij dreiging en we krijgen een stevige plensbui over ons heen. Zo spoelt het zout weer eens goed van onze boot af. Met deze bui verdwijnt ook alle wind en het laatste stuk moeten we op de motor afleggen.

We gaan liggen aan een mooring in Caneel Bay aangezien we al zijn gewaarschuwd dat er in het plaatsje Cruz Bay nagenoeg geen ankerplek beschikbaar is. Vanaf Caneel Bay is het met de dinghy goed te doen. 's Middags klaren we in en daarna maken we een wandeling langs twee uitkijkpunten onder wederom dreigende luchten. We houden het niet helemaal droog, maar het mag geen naam hebben.

Terug in Cruz Bay doen we ook nog even boodschappen voordat we terug varen naar ons schip. Helaas blijkt de wind inmiddels helemaal terug en die is natuurlijk recht tegen. Het wordt dus een ronduit natte trip. Ook aan boord blijken we weinig rustig te liggen. Eigenlijk wisten we ook wel dat de wind rond deze dagen zou toenemen en de dreigende luchten van vandaag hadden ons afdoende moeten waarschuwen. Het is nu echter te laat en zullen het moeten doen met een wat onrustig nachtje. Morgen weer een dag om een rustiger plekje op te zoeken.