24:10.51N 76:26.94W

SV Indira
Freek & Willeke
Wed 8 May 2013 14:22
Vanmorgen bijtijds ankerop en in twee uurtjes naar Staniel Cay gevaren. Er liggen hier voor de verandering weer eens redelijk wat schepen en ook landtoeristen zijn hier op excursie. Waarom? Je kan hier snorkelen bij Thunderball Grotto (uit één van de James Bond films), met name erg leuk door de vissen die hier volledig gewend zijn aan snorkelaars. Ze worden dan ook door menigeen gevoerd, dus het is niet zo heel gek dat ze erg nieuwsgierig zijn. Ook zijn hier zwemmende varkens op het nabij gelegen Big Majors Spot, die zo vanaf het strand naar je bijboot komen zwemmen. Net als bij de vissen is voedsel de voornaamste reden en schooieren ze zo hun maaltje bij elkaar. Wij gaan zo ook maar eens kijken of er op Staniel Cay zelf nog iets is te zien.