17:56.81N 66:52.28W

SV Indira
Freek & Willeke
Thu 18 Apr 2013 17:15
De afgelopen dagen hebben we samen met mijn vader en Ans wat meer van Puerto Rico bekeken. Met een huurauto zijn we naar het El Yungue nationale park geweest. Het is het enige tropische regenwoud op Amerikaans grondgebied. Hoewel weer een mooi stukje park, was het duidelijk dat wij alle vier al erg verwend zijn. Het park is erg toeristisch en de wandelingen zijn erg beperkt. Grappig om te zien, maar voor het echte regenwoud kan je toch beter naar Dominica of Guadeloupe. We overnachten een nachtje in San Juan en bezoeken die stad de dag erop. Een leuke stad met een Europees aandoend centrum, zeker de moeite waard.

Terug op de boot, bezoeken we deze stad ook nog en verder doen we weer eens uitgebreid boodschappen, vullen de tanks en doen de was. Gisteren hebben we dan weer afscheid genomen van mijn vader en Ans. Zij varen richting het oosten verder het Caribisch gebied in, terwijl wij verder richting het westen gaan. Gisteren zijn we naar Gilligan's Island in Guanica Bay gevaren. Voor het eerst sinds de Canarische eilanden hebben we weer onweer. Dagelijks vormen zich imposante wolken boven Puerto Rico en gisteren was het zelfs ronduit grijs en regenachtig. Gelukkig blijft de ergste regen boven het eiland.

We willen nu eigenlijk richting de Bahama's. De Dominicaanse Republiek lijkt niet erg cruiservriendelijk en de Turks en Caicos lijkt waarschijnlijk sterk op de Bahama's. Beide zullen we dus waarschijnlijk overslaan. Helaas is er de komende dagen behoorlijk wat wind voorspeld, dus het is nog even zoeken naar een goed moment om te vertrekken.