50:05.82N 05:08.55W

SV Indira
Freek & Willeke
Sat 10 Aug 2013 20:54
Vanochtend een vroege start en om kwart voor acht varen we alweer. Weinig wind, dus we spelen motorboot. Onderweg zien we nog een grote haai die rustig in het water ligt. We varen er een paar rondjes omheen, maar ondanks dat we hem op een paar meter kunnen naderen, kunnen we niet vaststellen wat voor soort het nu precies is. In onze pilot hadden we al gelezen dat hier 'basking sharks' te zien zijn. Het duurt even voordat we weer internet hebben (sinds we in Europa zijn, is het aantal internetmogelijkheden zeer beperkt). Maar als we dan weer even online zijn, googlen we en inderdaad een basking shark. Is de tweede grootste vis ter wereld en kan wel tot twaalf meter lang worden. Dat was de onze niet, maar een meter of vijf was toch ook indrukwekkend.

In de middag hebben we nog even wat wind, zodat we toch nog even kunnen zeilen voordat we de Helford River opvaren. We vinden voorbij de grote mooringvelden een mooi ankerplekje en gaan verder nog even op dinghy-toer om de rest van de rivier te bekijken.