35:12.55N 56:25.59W

SV Indira
Freek & Willeke
Wed 5 Jun 2013 18:34
We zijn inmiddels drie dagen onderweg. Na een eerste dag met veel regen is het weer opgeknapt en zien we ook geregeld de zon. De afgelopen dagen hebben we regelmatig contact met de Mero; één van de Nederlandse boten die een paar uur eerder was vertrokken en met wie we op Bermuda ook gezellig hebben geborreld. Vanmorgen bleek ook de Mango, een Duitse boot, in de buurt te varen en de eerste nacht hebben we ook twee zeilschepen ingehaald.  Inmiddels zijn we de Mero wel voorbij en worden ze langzaam kleiner, dat marifooncontact zullen we op een gegeven moment kwijt zijn. Maar het is dus duidelijk minder eenzaam op de oceaan dan de oversteek naar de Carieb.
 
Tot nu toe is de voortgang (450 mijl afgelegd) goed met regelmatig een beetje stroom mee en wind variërend tussen kracht drie en vijf. Morgen zal de motor waarschijnlijk bij moeten, omdat we dan in een windstil gebied komen dat zich tot ver naar het noorden uitstrekt. Daarna is het zaak een goede uitgangspositie te kiezen voor een lage druk gebied dat nu nog bij Florida/Mexico rondhangt en daar zelfs nog een 50 procent kans heeft om zich te ontwikkelen tot een tropische storm. Tegen de tijd dat het bij ons langs trekt zal het ergste er wel weer vanaf zijn, maar te ver naar het noorden varen, betekent veel wind en te ver naar het zuiden betekent windstil. We halen dus iets vaker een weerbericht binnen om een goede positie te kiezen.
 
COG: 70
SOG: 7,1
Weer: SW4-5, 3/8 bewolkt
Zeil: grootzeil volledig aan BB en kluiver 1ste rif aan SB
 
PS: O ja, vanmiddag ook weer eens een walvis gespot!