18:18.80N 65:20.07W

SV Indira
Freek & Willeke
Sat 6 Apr 2013 17:13
Vanmorgen gewandeld op Isla Culebrita en een mooi uitzicht op onze ankerbaai. Terug op de boot merken we dat de ankerbaai langzaam steeds drukker wordt (het is een favoriet weekenduitje voor de lokale bevolking). Na de lunch besluiten we dan ook nog een stukje verder te varen. We ronden Culebra via de noordzijde en gooien ons anker uit bij Cayo de Luis Pena. Het kost even moeite om een goede zandplek te vinden voor ons anker. De eerste keer ligt het anker op de rotsen. De tweede keer ligt het wel op zand, maar erg (te) dicht bij de rotsen. De derde keer ligt ie wederom op zand, maar graaft ie zich niet goed in. Dan ben ik er wel klaar mee; al snorkelend naar de diepte (5 meter) en ik verplaats het anker anderhalve meter. Dat helpt, want het anker graaft zich daarna goed in. Het kostte dus even moeite, maar de lastige ankerplek zorgt wel dat we de baai voor onszelf hebben.