24:19.21N 76:33.59W

SV Indira
Freek & Willeke
Fri 10 May 2013 18:27
Vrijdag 10 mei 2013

Na het snorkelen bij de Rocky Dundas gaan we ankerop. Het is een kort stukje varen naar onze volgende bestemming, maar wel spannend. Een geultje tussen een zandplaat en Bell Island is nauwelijks breder dan onze boot en iets verderop is het zoeken naar de grenzen van de volgende zandplaat. Uiteindelijk hebben we een mooi plekje bij O'Briens Cay. We gaan direct weer snorkelen, dit keer bij een vliegtuigje dat hier ooit is neergestort. Het stroomt er behoorlijk hard, dus we moeten erg ons best doen om niet weg te drijven.

Ook hier echter mooi snorkelen. Naast vele soorten vissen ook weer eens een schildpad; tot nu toe komen we die maar weinig tegen in de Bahamas. Dit wordt overigens ruimschoots goedgemaakt door de variatie aan vissen en koraal. Het koraal (in dit deel van de Bahamas) is het mooiste wat we tot nu toe in de hele Carieb hebben gezien. En ook de vissen zijn talrijker en bovendien aanmerkelijk groter dan we tot nu toe hebben gezien. Een waardige slot van onze tijd in de tropen en we genieten er nog even volop van.