18:02.06N 63:06.11W

SV Indira
Freek & Willeke
Tue 12 Mar 2013 17:52
Vandaag het anker weer omhoog getrokken bij St. Kitts. In eerste instantie varen we naar Sint Eustatius, Nederland. Helaas repte de weersvoorspellingen al over forse deining uit het noorden en de ankerbaai is dan weinig beschut. Als we bij Sint Eustatius aankomen, weten we het al snel. Als grote olietankers aan het rollen zijn op de golven, dan zullen wij ook niet heel rustig liggen. En zelfs als we wel hier zouden ankeren, dan zou aan land komen nog een grote uitdaging worden. De golven breken namelijk hevig op de kust.

Dan hebben we twee alternatieven. Doorvaren naar Saba, maar daar zijn eigenlijk ook geen beschutte ankerbaaien of hoog aan de wind doorvaren naar Sint Maarten. We kiezen voor het laatste. Gelukkig maken we goede voortgang en kunnen we het anker uitgooien in Simpson Bay voordat de zon ondergaat. Tegenvaller is het feit dat de deining hier alsnog gewoon om het eiland heen rolt en hier af en toe van alle kanten lijkt te komen.