36:46.40N 41:08.35W

SV Indira
Freek & Willeke
Tue 11 Jun 2013 17:57
De afgelopen dagen weer goede voortgang gemaakt. Het blijft wel puzzelen met de lage en hoge druk gebieden. Het hoge druk gebied waar we in zaten, bleef in eerste instantie wat noordelijker liggen dan voorspeld. Hierdoor moesten we langer blijven motoren dan we hadden gehoopt. Uiteindelijk kwamen de restanten van tropische storm Andrea echter toch door en de laatste twee dagen hadden we flinke wind. Met maximum windsnelheden van 28/29 knopen zaten we op zich goed, maar van het lieflijke zeetje de dagen ervoor bleef weinig over. Vanmorgen kwam als slotstuk een front met veel regen over zetten, maar nu varen we weer in het zonnetje met windkracht 4. Stroming blijft wispelturig, maar nu hebben we een fijne 1,5 à 2 knopen die ons de goede richting opduwt.
 
Naar Flores is het nog iets minder dan 500 mijl en daar zouden we zaterdag aan kunnen komen. Zouden, want we weten nog niet helemaal zeker of dat uiteindelijk de bestemming wordt. We willen in principe daar naartoe, maar in de weersvoorspelling van twee dagen terug was ook een volgend lage druk gebied te zien dat met name daar nog voor veel wind zou zorgen. Voorlopig alternatief is dan het eiland Faial en we kijken zo naar de laatste voorspellingen. Waarschijnlijk krijgen we eerst nog te maken met een hoge druk gebied en moet de motor vannacht of morgen weer aan.
 
Qua scheepvaart blijven we regelmatig schepen zien. Redelijk wat beroepsvaart en gisterochtend hadden we een fransman die we vanochtend wederom kruisten. Helaas een fransman van de oude stempel die meent dat de wereld rondom Frankrijk draait. Geen woord engels dus, en aangezien wij geen frans spreken, was het marifooncontact van korte duur.
 
COG: 68
SOG: 8,0
Weer: NW4, 3/8 bewolkt
Zeil: grootzeil, kluiver en kotter (allen volledig)