Lerwick

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Fri 26 Jun 2009 17:26
60.09.28n 01.08.54e
Nå ligger vi i Lerwick. Vi hadde en flott tur over. Den største faren ute i Nordsjøen er åpenbart solbrenthet. LIte vind og mye sol var gjennomgangstema for turen over. Vi gikk friskt ut i en fin bris, men den døde ut, og i løpet av natten var det nærmest vindstille. Smily IV veier 15 tonn, og skipperen hadde ikke gjort noe for å redusere vekten. Det vil si at vi trenger vesentlig mer vind før det er særlig fart i båten.
Etter en natt og en hel dag med svært lite fart i båten fant vi ut at vi ikke ville komme frem på makstiden, som for oss var 37timer, og vi bestemte oss derfor for å bryte. Synd, men hadde vi hatt et LYS-tall som var mer riktig (kanskje omtrent 1,25-1,27) ville vi hatt enda flere timer på oss, og vi ville ha fått plassering tilogmed uten å være sist..
Uansett hadde vi en flott tur!
Jeg har hatt en forestilling av Shetland med vind og regn. Så langt har det ikke vist sdeg å holde stikk. Her er det strålende sol og varmt. Ingen vind, og høy stemning i havnen. Shetland Race er åpenbart en av de store happeningene her på stedet. Det kryr av bleke skotter og skottinner i havneområdet. De ser også ut til å kose seg i det fine været.
 
Uheldigvis ser det ut som hjemturen blir av samme slaget. Om det er tilfelle blir vi nok nødt til å bryte noe før siden folk har planer om å komme seg hjem.
 
Finn A.