Dag 10

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Wed 5 Dec 2007 13:05
18.27.38n 38.10.67w
Nok en natt har passert. Det var ikke mye som skjedde denne natten heller. I går ettermiddag fikk vi en ganske stabil vind fra øst på ca 10ms. Den har holdt seg helt til nå. Bortsett fra jibbing i går ,er det ikke foretatt noe med seilføringen siden. Døgnet før rørte vi ikke noenting. Deilig med forhold som dette. Vi er da ikke her ute for å slite heller.. Det der med regattaseiling virker derimot mot vårt ønske om å ikke jobbe for mye. Optimalt skulle vi trimmet, jibbet, satt forskjellige seil og håndstyrt i vanskelige forhold, men det har vi da sannelig ikke tid til.. Vi må da nyte roen, og heller få båten til å være behagelig å være ombord i.
Vinden som er nå trekker oss litt lengre nord. Det er fordi vi ikke vil gå med vinden rett inn bakfra. Enorm forskjell på komfort og fart om vi skjærer litt. Vi ligger med vinden ca 30 grader inn fra siden aktenfor.
Nå dukker det opp noen massive skyer bak oss. Vi kan se på radaren at det er kraftig regn. Hørte på VHF'en at en annen båt advarte mot kraftig vind i bygene. Vi får se.
 
I natt passerte vi hallveis punktet! Amanda baker eplekake for å feire. Vi regner med (og håper på) at vi er halvveis i avstand, og over halvveis i tid. Som det ligger an nå er vi fremme den 13. des. Vi får se.
 
I går var det badedag. Vi hoppet ikke i sjøen, men pumpet den ombord med saltvannspumpen. Det ble dusj og vask på alle. Nydusjet og duftende gikk vi kvelden i møte.
 
Ellers er det ikke mye å melde. Ingen har stukket innom, dagens aviser har jeg ikke lest, og været har jeg snakket om. Vi har det bra, og klarer nok å være her ute en stund til uten store problemer.