Strart og Dag 1

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 26 Nov 2007 11:07
I går gikk starten på den store Atlanterhavs kryssingen.
Vi dro fra marinaen ca. 1 time før start. Det blåste litt i havneområdet, og vi satt storseilet og ventet på at starten skulle gå.
Med ca. 240 båter i startområdet var det mye å holde øye med. Det gikk greit, og vi fikk en helt grei start.
Vi satte kursen utover mot åpent farvann. Vi regnet med å få bedre vind enn platt lens der ute. Vi ville også forsøke å finne vind-akselerasjonssonen øst av Gran Canaria.
 
Det var noen byger i området, og vi fikk noen dråper over oss. Etter en time var det Cheese burger til lunch. Nam!
Etter et par timer satt vi genuaen med spribom til babord, og storseilet med preventer ut til styrbord. I neste byge ble bommen litt kortere (som Forest Gump ville ha sagt "again"...). Vi lapper den sammen igjen når vi får tid.
 
Da mørket kom var vi utenfor sydkysten av Gran Canaria. Vinden gikk fra en frisk bris til ikkeno. Det gadd vi ikke, og kjørte oss ut av det med ca. 30min motorkjøring. Da var vi igjen utenfor vindskyggen av øya, og fikk god fart.
I nesten hele natt har det blåst liten kuling. Vinden har i lange perioder ligget mellom 12-14 ms. Det meste vi har sett er 17 ms.
 
Det er jo greit at det blir litt fart i båten! Det beveger seg i båten, men det er behagelig å være utpå alikevel. Fullmåne var det også i natt (nesten). Lyst og fint hele tiden. Vi har utseilt 142 nm  i skrivende stund, 22 t etter starten. I øyeblikket blåser det 11 ms, og vi gjør 7,5 kt. Det får vi være fornøyd med, den tunge lastingen tatt i betraktning.
 
Vi hørte ikke fra TV2. regner med at de fikk annet å gjøre. Skal si fra om de har andre planer.
 
Nå skal jeg snart gjøre den første posisjons rapporten til ARC. Følg med på ARC hjemmeside.
 
Finn A.