Hektisk

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 24 Nov 2007 10:13
I morgen er det start!
Vi har nå fått ombord siste mannskapsmedlem, Eirik. I går ble båten igjen gått over, denne gang med nye, friske, profesjonelle øyne. En liten justering av riggen, og gjennomgang av hele riggen, styringen, stuing og utstyr ble foretatt, og vi gikk en liten handletur og supplerte med fiskeutstyr.
I dag skal vi montere ny lampe i motorrommet, og bytte noen popnagler i bomfestet. Deretter er det klargjøring for havseilas, med stuing av jolle (den må vaskes først!) på dekk. Vann skal fylles (etter en siste ordentlig dusj på mannskapet), og alle mulige duppeditter skal lades opp med kanarisk kullkraft.
May-Bente har gjort en kjempejobb med bunkring av det siste av fersk mat, frukt og kjøtt, og alt er nå stuet vekk. Skipper'n i mer enn en skute har med beklagelse sett at kjøleboksen som normalt inneholder en dagsrasjon eller to med kaldt øl, nå er stappet full av fast føde.
 
Værmeldingen sier at det skal blåse frisk i hvertfall en uke fremover. Det er meldt 10-12 ms vind. Det er for oss en veldig gunstig vindstyrke. Blir nok litt husking, men farten skal kunne komme opp i et hyggelig antall knop. På Skippers Briefing kl. 12 regner jeg med at det vil bli gitt gode råd for den første delen av seilasen.
 
Jeg kommer til å legge ut oppdateringer på Blog'en daglig. Vi må alikevel sende posisjonsrapport til ARC, og da er det greit å legge litt opp samtidig kl. 12.
 
Om noen har lyst til å sende oss en hilsen er det veldig hyggelig. Bruk gjerner satelitt SMS (link på smily4.no).
 
Finn A