Porto Santo

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Fri 31 Aug 2007 19:43
33.03.616n 16.19.169
 
Det var deilig å legge seg i ro igjen. Ankeret ble lagt ut med komfortabelt mye kjetting. Jolla ble snudd, montert, pumpet opp, heist på sjøen, påmontert motor og lastet med bensintank. Bommen har fått trekk, alt tauverk er kveilet opp, og fremfor alt det høres ikke lenger ut som om skapene våre inneholder kassevis av knust glass. Vi er kommet i havnemodus!
En liten tur i land på besøk hos de uniformerte herrene som ivaretar Portugals suverinitet på disse subtropiske øyene. Papirer ble fylt ut, og vi ble ønsket velkommen.
 
Deretter var det tilbake til hjemmet vårt og spise middag. Har ikke tenkt oss i land noe mer i dag. Litt merkelig er det at vi er så lite interessert av å dra i land og løpe rundt etter at vi har vært nødt til å la det være i tre dager.
 
Turen over var fra et seilsynspunkt bortimot perfekt. Vinden var sjelden for svak, og ikke for sterk. Den kom også stort sett fra riktig retning. Det var varmt og deilig, fullmåne og for det meste fint vær. Man får som fortjent..!
At overfarten tok 3 døgn synes vi var helt ok. Det er tross alt samme avstand som Oslo-Nederland. Neste havstrekk (bortsett fra over til Madeira som er 50nm) blir til Kanariøyene. Det er "bare" 240nm. Men nå har vi tenkt å være her en stund.
 
 
Bassengkanten i marinaen i Lagos. Det er en veldig fin marina, men det stinker kloakk på lavvann. Mon tro om noen av våre båtnaboer har glemt å bruke holdingtanken sin..
Det er i tillegg til marinaområdet en fin strand bare noen hundre meter unna. den er vistnok Portugal, og Algarvekysten, sin beste strand. Vi gikk dit siste dagen, og det er strand så langt du kan se. Masse turist steder, og høyblokker langs kysten.
Det var veldig varmt. Vi hadde temperaturer opp mot 30 grader.
 
 
Vi hoppet i det da vi hadde kommet oss ut av Lagos. I bakgrunnen synes et av turist kompleksene på den siden av Lagos som er klipper helt til Cabo De Sao Vincente. På den andre siden er det strand.
 
 
På havet er det ikke så nøye om man glemmer å skifte fra pysj i løpet av dagen..
Her er jentene i ferd med å innta et lite mellommåltid på Tante-setene.
 
 
Dette sjøuhyret dukket av uvisse grunner opp på dekk. Ikke bare på dekk, men i en vinkel som gjør at en eventuell sjøfugl må ha bedrevet avansert snittflyving mellom vant, mast og seil for å kunne slippe den delvis innunder jolla.
 
 
Her har vi land i sikte. Amanda ser lengselsfult mot det lovede land.
 
Nå får vi besøk av noen nordmenn, jeg skriver mer siden...
 
 
 
 

Finn A. Bostad

finn {CHANGE TO AT} smily4 {DOT} no

sat. tlf: +8816 315 29551