Dag 14, Intet nytt

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Wed 11 Jun 2008 13:42
49.20.56n 17.59.66w
Vi er fremdeles på den vestlige halvkule. Det vil vi jo også være helt til vi er fremme i England.. Siste døgnet har det vært lite vind. Vi startet motoren i går, og har motorseilt siden. Det betyr at vi gjør god fart, men vi ville jo foretrukket å seile. Om det kommer vind som gir oss en grei fart kommer vi nok til å stoppe motoren igjen. Vi har det ikke travelt.
 
Atmosfæren ombord er serdeles avslappet. Det synes forsåvidt på graden av ryddighet ombord. I felles rommet, salongen, er det altid ryddig (ingen personlige effekter får ligge å slenge her), men hos den enkelte har vi latt hav-modus råde, og det kunne nok vært gjort mer huslige sysler. I pentry er det oppvask med saltvann. Der er det orden. Matlaging foregår på skeive, og kaffe er det altid på kannen.
Det er veldig fuktig luft her ute i høytrykket. Om natten er det forsåvidt behagelig temperatur, men det er veldig fuktig. Vi har både seilt og kjørt motor med teltet oppe de siste dagene. Det er så koselig så..
Det har ikke vært et eneste skip hverken i sikte eller på radar på mange dager. Men akkurat nå er det to stykker. Vi nærmer oss traffikerte farvann.
 
Vi har hele turen hatt overskudd på strøm. Helt frem til nå har vi gjort så god fart at DuoGen har supplert mer enn nok, og nå går vi for motor. Barna synes det er helt greit for da kan de bruke PC og Playstation, se på DVD, og lade alle dingsene sine.
 
Vi har masse vann og diesel igjen. Fryser'n inneholder snadder nok til å leve godt enda en stund, og frukt bugner fremdeles i kurven.
Skips-Shaman'en har satt skipper'n på diett, og derfor har godteskapet unnsluppet de vanlige nattlig raidene.
I går ble skippern's legeme perforert av dusinvis av syrefaste metall pinner. Orientalsk medisin råder, og alle onde ånder skal utdrives.
 
Jeg hang foresten en times tid i mastetoppen i går. Forsøkte å tre inn et nytt genuafall, men falltrinsen viste seg å være umulig å entre med 14mm tau. Det er flere muligheter med både tau og trinser. Vi får se om det blir en tur til opp, eller om det venter til vi er i havn.
Fikk uansett tatt et par flotte bilder der oppe.
 
Nå er det 524nm til punktet. Det tilsvarer ikke mer enn en vanlig forflytning for et havgående fartøy på tur.
 
Finn A.