Dag 8, Piping i natten

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 5 Jun 2008 15:09
42.57.13n 39.53.33w
Nok et døgn har passert i samme vindforhold. Vi har lenset i 8-10ms i flere dager nå. I hele går hadde vi spinnaker'n oppe. Rett før det ble mørkt tok vi den ned, og satte to spridde forseil i steden. feiger litt ut on natten.. Storseilet har vi ikke rørt på flere dager. Det står med preventer, og nedhal, og drar i riktig retning.
 
Det må jeg si.. Mange som er datakyndige gitt.. Etter mitt lille hjertesukk om hilsener har det pepet jevnt og trutt i Iridium'en. Takk for alle hilsener! Men, jeg trodde jeg hadde gjort det klart at her ombord har Skipperen ikke hundevakten, dvs. da sover jeg! Utidig med denne pipingen så tidlig på morgenen a' gitt..! Uansett, det er hyggelig å vite at noen gidder å lese det jeg sender over dette elektroniske mediumet.
 
I dag har barna hatt skole igjen. Det er ikke mye igjen av pensumet for noen av dem. De har vært veldig flinke. Vi har jo som nevnt også en lærer ombord, og det hjelper jo også. Vårt andre mannskapsmedlem, Yorgen, har stadig noe han drar opp fra sine hundrevis av kilo bagasje. I går var det luper til alle, og så holdt han et tegnekurs i miniatyrtegning. Han er av yrke blandt annet Akupunktør. Driver sin egen klinikk utenfor Halifax. Dette har medført at han har medbragt både nåler og diverse andre remedier. Her har vi blitt kurert for kvalme, vondter, dårlig appetitt, eksem og flere andre plager står i kø..
Han holder også Yoga med barna og de som måtte være interessert. Ligger på gulvet og bøyer og tøyer. Nå driver'n jammen og haler og drar i kona ute i cocpit. Skipper'n er doven, og Yoga befinner seg i kategorien "ikke noe for skikkelige mannfolk". En annen ting som ligger langt opp på den listen er The. Til tross for dette har min kone og medisinmannen laget en bøtte med noe grønn guffe jeg vistnok skal ha godt av. For å beholde noe av mitt mannssjovinistiske image intakt drikker jeg dette kaldt, under tvil.. Saltvann på kroppen, urter og the inne i kroppen, forandring fryder.
 
Det er nå 1504nm igjen. Halvveis i morgen. Det er meldt trekkfult vær til helgen. Vi har hatt 1kt motstrøm i 2 dager, men nå har vi fått den med oss. Til tross for dette har vi kommet akkurat så langt som vi har seilt hittil! Fantastisk..
 
Finn A.