Dag 15

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 10 Dec 2007 15:17
16.22.08n 51.22.09w
Vi hadde en fin seildag i går. Først var det solskinn, så kom regnet. Det regnet med stor innlevelse hele dagen. Når det regner er det ikke snakk om at det er litt behagelig drypp, men det riktig bøtter ned som i en middels norsk sparedusj. Dette benyttet barna seg av, og tok med seg såpe ut, og hadde seg en lang deilig dusj i 28 graders temperatur.
Det er blitt veldig varmt. Ute varierer det mellom 25-28 grader gjennom døgnet. Inne er det til tider uutholdelig. Det kommer av at vi må holde alle vinduer, og til og med inngangsluken stengt når det regner på det verste. Det er veldig fuktig luft. Akkurat nå sier måleren at det er mer enn 95% luftfuktighet ute. Det blir lenge til jeg skal ta badstu igjen..
 
Vi har følge av en stor flokk med hvaler. Naturfotografen er i fyr og flamme, og knipser i vei. Barna stikker hodet opp en gang i blandt og ser en hval puste ved siden av oss. Gøy å se dem surfe nedover inne i bølgene.
 
Barna har vært flinke med skolearbeidet. De har nå jobbet seg inn slik at de kan ta juleferie når vi kommer frem til St. Lucia. Det har faktisk jeg tenkt å gjøre også selv om jeg ikke kan skryte av å ha jobbet stort.
 
I matveien er det fremdeles flotte varmretter to ganger om dagen. Til lunch varierer det mellom omelett, sveler, pølser, fiskesuppe, pannekaker og ertesuppe, småpizza, pitabrød med eggerøre og laks, og risengrynsgrøt,  bland annet. Til middag er det deilige retter med alt tilbehør. ser ikke ut til at fryseren er tom enda. Vann har vi fremdeles en 1/4 tank av, pluss noen store dunker og drikkevann på flasker.
Diesel er på 3/4. Vi har ladet batterier noen dager. Vi har ingen restriksjoner på bruk av strøm ombord. Vi bruker PC, ser på DVD, og radar og autopilot står på hele tiden. DuoGen leverer det meste av det vi trenger, men når det har gått i 6kt er vi nødt til å spe på ca. 1 time om dagen med motorkjøring.
Alt i alt kunne vi vært utpå lenger enn dette uten at det skulle by på store utfordringer. Men til tross for det tror jeg nok at vi blir glade når vi endelig er fremme.
 
Finn A.