Dag 15, Kroppslukt

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 12 Jun 2008 14:18
49.33.76n 14.06.80w
Nå begynner stemningen ombord å merkes med at det er land i sikte om et par dager. Man blir litt mer rastløs, og plotter'n blir konsultert med korte mellomrom. Nå kan man ane bevegelse mot landmassene forut. Navtexen har begynt å rase inn med meldinger om alt fra vær, til seismiske målinger og bøyer i drift. Anders har til og med kledd på seg i dag etter å ha gått i pysjen i over en uke. Det vil si, han har dratt bukse og genser utenpå pysjen..
 
I går ble det helt vindstille. Havet rullet inn med store dønninger, men det så mest ut som aluminiumsfolie i bevegelse. Blankt og majestetisk. Nå er det litt vind i fra nord, og med seilene oppe motorseiler vi med bra fremdrift. Vi hadde håpet på vind litt mer akter, og litt sterkere. Har et ønske om å få tørket gennakeren.
 
En annen ting som vi merker etterhvert er vår egen, og andres, kroppslukt. Med det vannet vi hadde med og ikke mer, er det ikke mulig å holde standarden på personlig hygiene like høy som i havn. Badetemperaturen er nå nede i 16 grader, og saltvannsdusj er friskt. Vi har til tross for dette diskutert obligatorisk tur i dusjkabinettet i løpet av dagen. Det kan jo være verdt ubehaget..
 
I går kveld motret vi med teltet oppe (det er forsåvidt oppe enda..) og det ble kjørt film i salongen. Det er riktig så hjemmekoselig å sitte å le og kose seg til en god film i egen stue. På nattevakten min hørte jeg en kjempeutblåsning rett ved siden av båten. Jeg kikket ut, og det kom en til. Siden det var helt mørkt kunne jeg ikke se noe, men etter lyden å dømme må det ha vært en stor hval rett ved siden av. Etter en stund kunne jeg høre den lenger bort.
 
Vi har fremdeles godt med vann og diesel. Mat er det ingen mangel på, og skulle vi finne på å ta oss en dusj tror jeg jammen det finnes rene underbukser og. Uvist er det om det skyldes store mengder medbragte skift, eller ikke så hyppige bytter..
 
Finn A.