Forberedelser

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 17 Nov 2007 14:11
I Las Palmas er det nå stor aktivitet blandt ARC båtene. Alle driver og klargjør båter og mannskap for den store begivenheten.
Vi har fått gjort unna mye av det som må gjøres.
Vi har også gjort endel vedlikehold. Blandt annet har vi tatt service på motoren, med bytte av olje og filter, og dieselfilter. Av det mindre hyggelige vedlikeholdet har det vært en dag med "dritt jobb".. Det er engang slik at vi mennesker kvitter oss med avfallstoffer av mange slag. Etter å ha sett hva som skjer med pumper og slanger som har vært brukt til dette i mange år, har jeg fått stor sympati med de som plages med nyrestein. Det er helt ufattelig hva som avleirer seg i delene til septiken. I en slange med diameter på 48mm var det ikke mer passasje enn diameteren på en penn! Resten var avleiringer hardt som stein!
Etter brutal overtalelse med slag og spark er nå dassen nullstilt.
Vi har også hatt sikkerhetssjekk. Som ventet gikk det bra. Det jeg viste vi manglet var en Danbuoy. Dumt av meg å ikke kjøpe den hjemme hvor jeg har en viss rabatt.. Har vært en del i båtbutikken og slanket bankkontoen. Kanskje vi seiler bedre uten vekten av alle pengene over atlanteren.. Ellers ville de at vi skulle ha reflekstape og fløyter overalt. Mange klager over reglene, men jeg bare smiler og sier at det skal jeg ordne.
 
May-Bente var og handlet i går. Nok engang har vi stablet vekk hundrevis av kilo med proviant. Nå tror jeg ikke vi trenger å handle annet enn ferskvarer til vi er hjemme igjen.
 
 
Stabel med proviant ute.
 
 
Begynnende stabling innunder dørken.
 
 
Langing innover.
 
 
Ferdig stablet!
 
I dag har barna vært på seilkurs. De kom akkurat hjem. Skuffet.. Dette var ikke akkurat på nivå med Asker Seilforening. Synd, for ARC har gjort sitt for at barna skal ha det gøy. At seilskolen i Las Palmas ikke fikk mer ut av dette var tåpelig.
Om noen av dere skal ha med barn på ARC en annen gang så pass på at nivået er litt høyere.
 
 
Klar for seiling.
 
I dag er det Owners Dinner. Dette er en fin middag for eiere m/følge. Middagen skal være på Yacht Klubben i Las Palmas.
Men... Jeg nekter! Har bestemt meg for å ikke ha på noe annet enn shorts på et år. Siden det er "dress code" med slips og pen bukse må de nok desverre klare seg uten min tilstedeværelse. Snakk om å være sta...
 
I går var det Welcoming Party. Det var veldig bra. ARC hadde leid et utenørs lokale med flott atmosfære. Der var det servering av tapas, og underholdning. Underholdningen besto av et forykende trommeshow med ca. 10 trommiser, og like mange lekkert kledde individer. Eneste skåret i gleden var at om man lider av homofobi var det vanskelig å ikke flytte blikket beklemt til siden. Av de likt kledde danserne var litt under halvparten menn... Selv finner jeg unge damer i tights med bar mave og minimale topper vesentlig mer behagelig å beskue enn menn iført det samme.
Siden vi hadde med barna ble det ikke så sent.
 
Vi har foresten hørt fra TV2. De har tenkt å ha oss med på telefon en morgen til neste uke, og så noen ganger mens vi er underveis.
 
 

Finn A. Bostad