Dag 10, god fart

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 7 Jun 2008 16:02
45.30.68n 31.52.05w
Etter nok en dag har vi kommet enda nærmere målet. Det er nå 1129nm igjen. Det har blåst kuling et par dager, og det siste døgnet stiv kuling. Nå ligger det på mellom 15-17ms, med litt under og over innimellom. Har vært opptil 18ms. Det er endel bølger, men ikke noe problem.
Snittfarten ligger jevnt over 9 knop.
 
Etter sjampis'en i går slappet vi av noen timer. Så fant Skipper'n ut at han skulle sjekke været. Det førte til at vi gikk på dekk og tok ned kutter'n, og satte genuaen i le. Vi hadde ikke forandret seilføring på to døgn, så sånn sett var vi utvilte nok til å gidde en tur på dekk.
 
Livet inne i båten er som det pleier. Barna og May-Bente sover godt om natten, og om dagen ser barna på DVD. Nå er de igang med Pirates of the Caribbean igjen.
 
Våre bevingede venner holdt følge med oss lenge. Her om dagen var det plutselig 4 av dem. Vi hadde ikke lagt merke til noe reir hverken på vannet eller på båten. Mulig de gjemte det for oss i frykt for at vi hadde gått tom for frokost-egg. Enten det eller så fikk de besøk av slekt og venner. Nå kan jeg ikke lenger se dem, men det er nå et par med noen små sjøfugler som henger med.
 
Det kan se ut som vi vil komme inn i et høytrykk om et par dager. Det vil gi oss mindre vind, og også fra gal retning. Vi har ikke startet hverken motor eller varmere på over en uke, så diesel har vi bra med. Vi kommer nok frem om ikke lenge.
 
Finn A.