Boulogne

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 9 Jul 2007 19:23
50.43.516N 01.35.952E
Vi kom frem til Boulogne kl. 10:00.
I løpet av natten hadde vi gått fra strålende stjernehimmel, via overskyet til heftige regnbyger.
Turen gikk veldig greit. Først gikk vi ned kanalen til Ijmuiden. På vei inn i slusen møtte vi en norsk båt. Vi fylte diesel på en flott marina ved innløpet til havnen.
Når vi kom oss utpå var det flott vær med varm sol. Å passere innløpet til Europort var enkelt. I Reeds står det at man skal kalle control på VHF. Men siden de ikke ville snakke med meg, ble det bare tut og kjør over på det anbefalte kryssingspunktet.
Etter dette var det en lang stund hvor det ikke skjedde stort. Når kvelden kom hadde vi en flott solnedgang.
da vi nærmet oss Zeebrugge dukket det opp en hel ansamling av skip på radaren. I tillegg til alle de som var på vei inn og ut, lå det ca. 20 skip for anker utenfor kysten og ventet.
Da vi nærmet oss innløpet var det masse trafikk. I mørket er radaren uvurderlig i kombinasjon med plotter. Vi har en Simrad plotter med radar overlay. Den viser oss nøyaktig hvor alle er, og hvor de er i systemet. Til tross for dette er det til en viss grad knyttet spenning til om man klarer å beregne kryssing av led riktig slik at man ikke er til sjenanse for trafikken. Det hadde i tillegg begynt å blåse 8-10ms rett i mot, noe som ga endel stampesjø.
I mellom to båter fra babord, og én fra styrbord fikk vi etter en stund krysset.
Etter dette kommer man inn i de store grunnene utenfor Belgia. Her ville jeg ikke gått om natten uten å ha støtte fra plotter. Det er grunner på bare noen få meters dybde som strekker over et stort område. På de trangeste stedene er det merket med kardinalmerker med lys, men jeg ville ikke ha følt meg trygg om det var eneste indikasjon på rett navigering.
Når man kommer ut fra disse grunnene ser man både Calais og Dover.
Her er det masse fergetrafikk som krysser over. De finnes i både raske og mer vanlig utgaver. Skipstrafikken generelt går i trafikk systemet, og er derfor lett å forutsi.
En ting til vi møtte var de knøttsmå franske fiskebåtene. De synes ikke annet enn på radar før man er ganske nærme.
Rett etter passering av Dover Strait fikk vi en byge med vinder på 15ms og kraftig regn. Dårlig sikt. Ga seg før vi kom frem til Boulogne.
Dette er en stor by med flere små havner innenfor hoved havnen. Vi ligger midt i byen. Etter litt søvn gikk vi og kikket.
I morgen blir vi, og tar kanskje en tur på stranden om det fine været vi har nå holder seg.
 
Jeg kommer til å laste opp bilder når jeg har en bedre oppkobling.