Dag 16, Motordur

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Fri 13 Jun 2008 12:43
49.40.15n 10.09.35w
Etter friskusdusjing i går steg graden av personlig velvære betraktelig ombord. Vi syntes vi hadde gjort et godt dagsverk da vi hadde både pakket ned teltet og vasket oss. Seilene har stått oppe, og det eneste vi en gang i mellom driver med er å snurre litt på vinsjene for å skjøte seilene riktig.
Motoren har gått i flere døgn, men i natt ble det såpass vind at vi kunne seile litt. Det går ikke fort, men det er mer behagelig å seile enn å kjøre motor.
 
Vi har begynt å se masse skip. Vi ligger i ruten skipene tar over mot diverse destinasjoner i Amerika. Nå har vi Queen Mary II i sikte. Den kom bakfra, og har nå passert oss i retning England.
 
Ellers er det ikke stort å melde. Vi har en flott stemning ombord. Ingen er trøtte og leie, og alle driver med sitt uten å iritere seg over hva andre gjør. En forutsetning for å ha en fin tur.
 
Om ca. 15 timer vil vi få øye på fyret syd for Scilly Isles. Etter flere uker på åpent hav prisgitt elementene, føles det nesten som vi er i kystfarvann. Om vi vil kan vi gå inn til Falmoth i morgen kveld. Men hvorfor skulle vi det.. Vi kan egentlig ikke se noen grunn for å besøke den byen. Derfor har vi bestemt oss for å fortsette innover i Den Engelske Kanal. Vi skal jo den veien..
 
Finn A.