Bald Head Island

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 19 Apr 2008 23:19
Stedet vi er på heter Bald Head Island. Det er en øy som ligger helt ytterst i havgapet ute ved Cape Fear. Som navnet på kappet tyder på, er dette et sted som i tidligere tider var regnet for å være et at de farligste farvannene på østkysten. Det ligger hundrevis av gamle vrak i det grunne vannet utenfor her.
 
Øya vi er på er privat, og det er et eiendomsselskap som for 20 år siden kjøpte den og startet å utvikle det som i dag er et nydelig område. Det er En flott marina omkranset av sjarmerende hus og restauranter. Øya er stor, og det er langt fra den ene enden til den andre. Det er ikke andre biler her enn de som tilhører politiet og brannstasjonen. Resten av innbyggerne i de 1005 feriehusene bruker golfbiler. Det er bare 200 fastboende. Stedet er eksklusivt, og for å i det hele tatt å få være med på omvisning og visning av eiendommer, må man ha en minimumsinntekt på 150.000 USD.
Som jeg skrev fryktet jeg å bli tynet for marinaavgift, men det er faktisk ikke så galt.
 
 
Naturligvis trengte også vi transport mens var er her. Det er bare å leie seg en golfbil og legge i vei.
 
 
En liten tur på butikken midt på øya. Ikke mange trafikkbøller her.. Bra butikk, med flere ferskvaredisker til tross for lite kundegrunnlag.
 
 
Vi kjørte til østsiden av øya og gikk en tur på stranden. Brr, så kalt i vannet.. Strendene går rundt tre sider av øya.
 
 
Dette er på syd/øst siden. Her er det hus hele veien med strandeiendomer på den ene siden.
 
 
Alle husene ligner på dette. De står på påler, og ser ut som de er laget av papplater. Regner med at de alikevel er temmelig solide for å tåle stormene som ofte kommer inn fra havet.
 
 
Sett fra strandsiden.
 
 Den lille byen vi var i før dette var en typisk liten sydstatsby. De fleste av husene var fra 1800-tallet, og sentrum var pusset opp og inneholdt massevis av små butikker.
 
 
Her er Anders og jeg en liten tur på ettermiddagen.
 
 
Dette er et av de gamle husene i sentrum.
 
 
Her er vi en gate unna hovedgaten i byen.
 
 
Jeg syklet meg en tur, og her er et boligområde jeg syklet igjennom.
 
 
Linnéa Skyper med Sophie.
 
 
Underveis nordover gjorde vi litt håndarbeid. Her viser jeg Linnéa hvordan man lager en taklet ende på fortøyningstauet.
 
 
Nydelig solnedgang. Kursen fra Florida til North Carolina går så langt fra land at vi fikk solnedgangen i havet innover mot land.
 
Vi får se hva vi gjør i morgen, men jeg regner med at vi går videre.
 
Finn A.