Dag 3, Varmt og kaldt

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 31 May 2008 16:35
41.25.62n 56.42.40w
I går var det ikke mer vind. Vi satte gennakeren og seilte i noen få knop til det ble mørkt. Da startet vi motoren og kjørte gjennom natten. På morgenen i dag ble gennakeren satt som spinnaker, og vi forsøkte å få noen knop ut av den. Etter en stund måtte vi gi det opp, og nå er fremdriften igjen sikret ved hjelp av fossilt drivstoff.
 
Siden vi dro fra New York (og tildels før og) har det vært temmelig u-sommerlig. Vanntemperaturen har jevnt og trutt sunket ned til 5 grader. Luft temperaturen har vært ned i 5 grader på nettene. I går sjekket jeg vanntempen på ettermiddagen. 8 grader. Litt utpå kvelden trodde jeg noe var galt med måleren. da var det blitt 18 grader. Nå er det opp i 21. Samtidig har vi 2 kt medstrøm. Jammen tror jeg vi har funnet den smale Golfstrømmen. Så vidt jeg vet er det ikke vanlig at den går så langt nord-vest. Fint for oss.
Siden vi dro fra Nova Scotia har vi ikke sett en eneste sky på himmelen. I dag er det nok en dag med strålende sol. Det er sommer ute nå. I natt gikk det ikke under 13 grader.
 
Barna sitter inne og ser på en TV-serie de følger med på hjemme. De har kjøpt en sesong på DVD. Selv så jeg en film på nattevakten. Det er ikke mye som skjer ute om natten. Ingen måne som lyser, og bare to skip på tre dager.
 
Vi har et motiv for å komme oss lenger østover før tirsdag. det skal komme et lite aktivt lavtrykk som kan gi opp mot sterk kuling. Ikke meg i mot om det bommer på oss..
 
Finn A.