På land

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 12 Feb 2008 14:32
Uff a meg... Nå er hjemmet vårt på land..
Båter på land er aldrig noen hyggelig. På torsdag i forrige uke ringte jeg til et par slipper her på Antigua og forhørte meg om pris. På det første stedet skulle de ha $4.200,- US!! Tror ikke det nei!! Det andre stedet var noe billigere. Der regnet jeg ut at prisen ville bli på ca. 5.500,- Kr for løft, skraping, vasking, påføring av to lag med bunnstoff. I tillegg kommer bunnstoffet som jeg må betale separat. Dette er akseptabelt, og nå er vi på land. Et problem er at de ikke lar oss gjøre noe arbeid selv, og at vi ikke kan bo i båten på land.
Vi har derfor tatt inn på et hotell rett ved siden av, og skal ligge der en natt, og deretter skal vi nyte gjestfriheten til Thea. De har lovet oss at det skal ta to dager slik at vi er ute igjen på torsdag. Vi har også mast livet av Antigua Sails og de har hentet vår Nort 3DL Marathon for reperasjon, og påsying av UV-kant. De hadde egentlig ikke tid før om 10 dager, men nå er vi lovet at de skal være ferdig på fredag. Vi krysser fingrene. Seilet har fått hard medfart av solen, og seiling i sterk vind. Forhåpentlig får de fikset det. Det er et dyrt og meget bra seil.
 
 
Smily IV venter på løft.
 
 
Teak dekket ser strålende ut. I går brukte vi mesteparten av dagen til å rense det. Takk til Knut og Anne som vi kjøpte båten av, for å holde det i så god stand!
 
 
På vei opp i en stor Travellift. Ingen knirking, og tillitsvekkende personale.
 
 
Huff a'meg.. Slik skal det ikke se ut..
 
 
På tide med en tur på land.
 
 
Her er et eksempel på hva som skjer i vannlinjen der hvor vannet svalper opp her i tropene. Merkelige utvekster.
 
 
Pass opp Thea, når dette er vekk gjør vi bedre fart..!
 
Etter at det ble skikkelig tynt med bunnstoff igjen ga jeg opp å svømme under og skrubbe. Her er resultatet. Ikke pent, men nå skal det bli så bra så!
 
Barna er i Thea og har skole. Vi sjekker inn på hotellet etterpå, og da regner jeg med at vi skal slappe av her i dag.
Antigua er en flott øy, og det skulle ikke forundre meg om vi tar oss en tur rundt og kikker i morgen.
 

Finn A.