Turks and Caicos

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 11 Mar 2008 20:46
21.29.61n 71.32.33w
Etter 3 netter i havn var det på tide å dra utpå igjen.
 
 
Her er vi liggende til brygge for første gang på lenge. Ingen strøm vi kunne bruke, men det var ihvertfall vann der.
Flott anlegg, men ikke mange som var der.
 
Det blåste kraftig (så rart..) i flere dager mens vi lå der. Innseilingen var ganske trang mellom rev, så det brøt veldig. Vi sjekket og fant ut at det skulle roe seg etterhvert. Sent på kvelden kunne vi fremdeles høre det dundre utenfor moloen som vi lå innenfor. Vi var derfor litt spente på hvordan det ville være å gå ut på natten. Vekkeklokken ble satt på kl 0300 (huffameg..) og vi sto opp og trakk pusten. Det hadde roet seg, og vi bestemte oss for å dra de ca. 110 nm til South Caicos (ca. avstanden Drøbak/Skagen). Da vi dro kl. 0400 var det flere andre som satt i båtene sine og ventet, og vi rapporterte til dem da vi hadde kommet ut. Det var helt greie forhold.
Til og begynne med var det litt lite vind, men det rettet snart på seg. Vi hadde en fantastik fin slør hele dagen, og kom frem kl. 1800. Snitfart på 7,5kt er bra.
 
Stedet her er skikkelig flott. Inne på land er det en liten "by". Der er det ikke flott.. Mye skrap og skrammel, og sakte fart.
Truls og jeg tok runden med innsjekking i dag, og det var som vanlig ikke gjort i en fei. En gammel fyr kom og lastet oss inn i bilen sin og ville kjøre oss rundt. Greit for oss. Etter en stund var alt i orden med papirene.
Det  viste seg at denne fyren hadde jobbet på et hotell prosjekt på 80-tallet. Dette prosjektet var norsk. Jeg koblet snart inn at det måtte være det prosjektet som jeg mener å huske ble kalt "Hartvig og Villan". Jeg kjenner flere som tapte penger på det.. Prosjektet gikk konkurs, og det har stått brakk siden. Nå er det et Canadisk selskap som har startet opp igjen, og det ser faktisk ut som det kan bli noe av selv om det er langt igjen.
 
 
Deler av dette har stått brakk over 20 år. Nå bygges det.
 
 
Karen som kjørte oss hadde som nevnt jobbet på det norske prosjektet. Han viste oss rester av de norske maskinene.. Noen som kjenner denne igjen..
 
 
Her har vi'n. Står og troner på restene av norsk entreprenørånd. De Canadierne vi snakket med ville ikke slippe oss inn for å se etter flere maskiner. Om de er i samme stand som det som ligger utenfor er det kanskje ikke så farlig.
 
 
Potensiale for å bli et flott sted er det. Dette er stranden som hører til komplekset.
 
 
"By'n" sett fra sjøsiden.
 
 
Andre veien er det grunt, grønnt hav.
 
 
Legg merke til fargen, og hvor klart vannet er mellom Smily og Thea.
 
Dette er siste kvelden for denne gang sammen med Thea. De drar i natt retning Cuba. Vi som liker oss i siviliserte komfortable omgivelser drar videre mot Bahamas. Men IKKE kl. 0400..
 
Finn A.