Nå er det snakk om timer!

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Fri 31 Aug 2007 02:25
33.37.866N 15.00.686W
Nå er det bare snakk om timer til vi er fremme. Det har det forsåvidt vært hele tiden, men nå er det ikke så mange igjen av de.
Klokken er nå 0200 lokal tid (Norsk -1). Vi spridde seilene helt til det nærmet seg kveld, så ble spribommen fjernet og genuaen jibbet. Deretter har vi seilt på slør i 10-12ms vind. Det blir naturligvis noe bølger, og det slingrer litt. Georg (autopiloten) gjør en utmerket jobb med å holde kursen, og det er ikke mye vi bidrar med. Langturseilere er som kjent et bedagelig anlagt folkeferd, og vi stresser ikke akkurat med seiltrimmen Vi gjør god fart, og DuoGen'en gir mer strøm enn det vi bruker på å holde kjøleboks, fryser, radar/plotter, Georg, lanterner og lys i gang. Barna har også sittet på pc'en, og det samme har jo jeg.
Vi toger frem på det utrolige blå havet. Vi har ikke sett så blått vann før. Det er ikke mørkeblått, men knall-blått. Veldig pent er det!
I tillegg til det pene vannet hadde vi fullmåne den første natten, og nå er den fremdeles i stand til å gi et godt bidrag til halvgamle nattsyn.
Under en liten tur på fordekket la jeg merke til noe mystisk. Et lite sjøuhyre lå på dekk! Det viste seg å være en ca. 15cm lang blekksprut. Hvordan den er kommet dit vites ikke. Det sværmer ikke akkurat med sjøfugler her ute. Bare en og annen kan ha vært den velvillige giver av fangsten, om den da ikke var av en særdeles spretten type. Foreviget er den ihvertfall.
 
Resten av natten skal jeg bruke til å nyte temperaturen, og Maria kjeksen (bortsett fra skrivefeilen er den merkelig lik vår hjemlige variant. Sikkert tilfeldig..) fra skapet med alle favorittene.
 

Finn A. Bostad