Golfstrømmen

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 24 Mar 2008 02:15
26.20.90n 79.00.89w
Nå begynner vi å føle Golfstrømmen. Vi er nå kommet helt til spissen av Grand Bahamas, som er den øya som ligger nærmest Florida. Det er bare 60nm igjen til Lake Worth Inlet ved West Palm Beach.
 
Dagen startet med 30 grader og solskinn inn bakfra. Da vi passerte de øyene som ligger mellom Nassau og Freeport så vi en vegg av drittvær nærme seg. Først var det bare byger av regn, men deretter begynte det skikkelig a pissregne.
Etter noen timer startet det å lyne og tordne på alle kanter. Radaren viste bare nedbør over det hele. Det er bare én ting å si om det: Jeg liker ikke lyn på havet! De som sier at de ikke bryr seg om det har nok ikke vært ute i et slik vær. Et lyn slo ned bare noen hundre meter foran båten. Det BRÅKER!
Da det etterhvert ble mørkt lyste det skikkelig opp rundt oss.
Mine nedlastede GRIB-filer (som forøvrig er skikkelig ubrukelige til å melde slikt vær) antydet at det skulle bli lettere vær etterhvert. Heldigvis stemte det. Nå er det et lett skydekke, med månelys innimellom.
 
Nå sitter jeg her på natten og venter på at den Amerikanske Kystvakten skal oppdage oss. Gjør de det er sjansen stor for at vi blir bordet av bevepnede styrker, som ser det som sin oppgave å beskytte den uskyldige amerikanske befoklning mot allslags styggedom som ankommer sjøveien.
 
Vi får se.
 
Finn A.