Tilbake på svai

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 6 Nov 2007 23:42
I dag var det slutt på marinalivet for denne gang. Vi lå 4 netter i Porto Mogen. Da vi kom fikk vi beskjed om at det var så vanskelig å få plass, men det var vi forberedt på, så vi sa ikke fra før vi var inne i havnen.
Da vi kalte opp på VHF'en og sa fra fikk vi beskjed om at vi kunne ligge én natt. Da vi kom opp på marina kontoret var beskjeden at vi kanskje kunne bli til mandag, og på mandag fikk vi bli til tirsdag.
Det var egentlig nok for oss. Greit sted, men det er vesentlig mer behagelig å kunne ligge på svai og bade når det blir for varmt. Det er vesentlig varmere å ligge inne i en marina enn ute for seg selv. Vi har jo merket oss at det er blitt litt andre temperaturer hjemme enn her. Men, til trøst for dere oppe i nord kan det sies at høsten har kommet hit og. I natt var faktisk temperaturen nede i 18 grader.. Det er første gang siden vi forlot Portugal at jeg har sett temperaturer så lavt..
 
Vi forsøker å holde skole på formidagen. Det er greit å få det unna før solen står og steker for mye. Barna er ikke altid like motivert for skole, men det ,må til. Det er vesentlig lettere å få det til etter at vi kom sammen med Thea. Vanligvis deler vi opp i Theaskole, og Smilyskole. Det betyr at jentene er i en båt, og guttene i den andre.
 
 
I Porto Mogan er det, som vanlig i de fleste havner, WiFi. Her er Thobias og Anders i ferd med å lære engelsk på gyldendal.no.
Kjempefin måte å få interessen opp.
 
 
Hva det undervises i her vites ikke. Kanskje gutten øver på å bli Cowboy til vi skal til USA..
 
I går hadde vi maledag på moloveggen. Det er viktig å markere revir når man er på tur. Det er mange gamle logoer i Porto Mogan, men ikke så mange som vi har sett andre steder. Vi fant oss et parti hvor det ikke var andre et stykke inn på moloen.
 
 
Moro for unga, og de gamle..
 
Da vi kom frem til Anfi Del Mar igjen hoppet vi uti og satte igang med å skrubbe båten under. Det gror ikke så mye her, men vi har nå vært uti siden tidlig i juni, og vannet holder en temperatur som gjør at det blir litt. Det er ikke første gangen vi gjør dette, og nå begynner det å bli litt tynt med bunnstoff under båten. Det er mange som tar opp båtene før kryssingen over Atlanteren, men det har vi lyst til å vente med. Er redd det da blir enda en tur på land før vi er hjemme.
Det er mye rur på propell og alt av metall. I morgen drar jeg og kjøper en stålbørste for å få vekk det værste.
 
Bøtteballetten i sving under vannlinjen.
Vi har foresten funnet ut at vannlinjen ikke er der den altid har vært. Neste gang vi er på land blir den nok flyttet noen tommer oppover.
 
Nå er det bare to dager til vi får besøk hjemmefra. Vi gleder oss til det!
 

Finn A. Bostad