Å ligge i ro

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 3 Sep 2007 12:06
Vi ligger i ro på fjerde dagen. Vi øver oss.. Så langt på turen har det alltid vært et poeng å komme videre. Det samme er det jo på sommerferier, hvor man har en viss tid på å komme dit man skal, og tilbake.
Det gjør at når man ligger i ro mer enn et par dager blir man rastløs. Det samme sier alle de andre langturseilerne. Men nå er vi kommet så langt at det bare er et lite stykke igjen til Las Palmas, hvor ARC'en ikke starter før 25. nov.
Nå kan vi ikke lenger haste videre. Det er jo deilig, men som sagt en øvelse i å ta det med ro..
 
Porto Santo er ikke en stor øy. Det er en liten by, og noe spredt bebyggelse et par andre steder. Byen viste seg å være svært sjarmerende. Det er det vi trenger av provisjoner, og fantastiske strender. Vannet holder 22 grader, og det er utrolig klart!
 
 
Amanda på nedtur,
 
 
og på kjølinspeksjon.
 
Vi ligger på 8 meters dyp, og ser bunnen klart og tydelig. Man kan følge ankerkjettingen, og inspisere ankerfestet.
Det eneste som er litt kjedelig er at det ikke er noe å se på. Ingen fisker, og bare sandbunn.
 
 
Her har vi parkert jolla på den lange piren som går i forlengelsen av en parkmessig gate opp til torget i byen.
 
 
I gatene har de pyntet til et eller annet. Den "festen" de hadde på lørdag minnet ikke noe særlig på de man finner på Ibiza. Et Ompa-orkester spilte, og en daff prest messet.. Vi dro tidlig hjem..
 
 
Anders er veldig opptatt av "Kolumbius". Det er forøvrig alle spanjoler og portugisere på fastlandet, og på øyene også. Den godeste Colombus må ha hatt en skokk av unger, koner, husvære og skip over hele området. Ihvertfall virker det slik på alle museene som hevder å være autentiske oppholdssteder for han.
Bildet her er fra huset hans i Porto Santo.
 
 

Finn A. Bostad