Værfast

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 21 Aug 2007 17:42
Vi lå én natt på svai i bukten utenfor Cascais. Det blåste voldsomt. All ære til vårt Delta anker som holdt oss godt forankret i den sterke vinden.
På formiddagen gikk vi inn til den flotte havnen. Dette er uten sammenligning den flotteste vi har vært i. Det er dyrt, men vi får ARC'rabatt. Hele havneområdet er omkranset av palmer, og det er moderne flotte brygger. Byen er en blanding av gammelt og nytt. Det er sjarmerende smug med små butikker, store kjøpesentere, og tog direkte til Lisboa. Buen ligger i bue rundt flere strender, og det er lett å få seg et bad.
 
 
På svai utenfor Cascais.
 
 
En av restaurantene på taket i det lille senteret på marinaområdet. Det er ca. 10 stykker å velge mellom. Masse små butikker, og mulighet for å få kjøpt deler, og utført reperasjoner.
 
 
I går var det første skoledag. Bøkene ble funnet frem, og barna ble satt i gang med skolearbeid. I dag har vi vært på studietur til Lisboa.
 
 
Her studeres bunnen av et plastkrus, mens Pappa nettopp har studert en liters mugge med øl.
 
 
Det står et tårn midt i byen. Veldig fin utsikt.
 
 
 
Her fra en av gatene i Cascais. Det er en behagelig atmosfære her.
 
Vi regner med at vi drar videre nedover mot Algarve om et par dager. Da skal vinden ha gitt seg noe. Vi får se. Det er ikke plagsomt å ligge værfast noe sted Portugal!
 

Finn A. Bostad